[winswitch] DPI Issue with HTML Client

Antoine Martin antoine at nagafix.co.uk
Thu Feb 14 03:22:25 GMT 2019


On 14/02/2019 02:16, John Rodriguez via shifter-users wrote:
> I am running the HTML client in Chrome version 72.0.3626.81 on Windows 7.  The server is running on an Amazon Web Services EC2 instance with RedHat Enterprise edition using CentOS 7 repositories.
> 
> The issue I'm having is that I get the following message in the browser window:  DPI Issue  DPI set to 14 x18 (wanted 96 x96) you may experience.... you know the rest.
My guess is that you have not installed the patched Xorg dummy driver
found in the xpra.org repositories.

For more information:
https://xpra.org/trac/wiki/DPI

Cheers,
Antoine

> I get the same message when I run the HTML client on my Mac with Safari.  I would ignore it but running xeyes as a test yields strange drawing behavior.  I also ran python "Turtle" code and the window contents are jammed into the upper left corner, with scroll bars until I resize the window which fixes the problem.  I've gone through the wiki and it seems like the DPI issues were resolved with the Xdummy driver which from what I can understand are automatically installed and configured with install.  
> 
> Below is the command line I used to start the server, as well as the two log files I thought might provide some information.  Did I miss something simple?
> 
> 
> sudo xpra --dpi=48 start  --dpi=48  --start-new-commands=yes --min-port=80 --bind-tcp=0.0.0.0:80 --html=on --start=xterm
> 
> Xpra Log file:
> 
> 2019-02-13 18:39:26,835 Error: cannot enable SSH socket upgrades:
> 2019-02-13 18:39:26,835  No module named paramiko
> 2019-02-13 18:39:26,837 cannot access python uinput module:
> 2019-02-13 18:39:26,837  No module named uinput
> 
> X.Org X Server 1.20.1
> X Protocol Version 11, Revision 0
> Build Operating System:  3.10.0-862.2.3.el7.x86_64 
> Current Operating System: Linux ip-172-31-45-17.us-east-2.compute.internal 3.10.0-957.5.1.el7.x86_64 #1 SMP Wed Dec 19 10:46:58 EST 2018 x86_64
> Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.10.0-957.5.1.el7.x86_64 root=UUID=88fd4d41-c180-4721-80c6-535249a4a2bb ro console=ttyS0,115200n8 console=tty0 net.ifnames=0 rd.blacklist=nouveau crashkernel=auto LANG=en_US.UTF-8
> Build Date: 13 December 2018  01:42:15PM
> Build ID: xorg-x11-server 1.20.1-5.2.el7_6 
> Current version of pixman: 0.34.0
>         Before reporting problems, check http://wiki.x.org
>         to make sure that you have the latest version.
> Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
>         (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
>         (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
> (++) Log file: "/tmp/Xorg.S14656.log", Time: Wed Feb 13 18:39:26 2019
> (++) Using config file: "/etc/xpra/xorg.conf"
> (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
> 2019-02-13 18:39:27,372 Warning: failed to create socket directory '/run/user/0/xpra'
> 2019-02-13 18:39:27,372  [Errno 2] No such file or directory: '/run/user/0/xpra'
> 2019-02-13 18:39:27,372 Warning: cannot create socket '/run/user/0/xpra/ip-172-31-45-17.us-east-2.compute.internal-0':
> 2019-02-13 18:39:27,373  [Errno 2] No such file or directory
> 2019-02-13 18:39:27,373  ($XDG_RUNTIME_DIR has not been created?)
> 2019-02-13 18:39:27,373 created unix domain socket: /run/xpra/ip-172-31-45-17.us-east-2.compute.internal-0
> 2019-02-13 18:39:27,373 Warning: missing sound module
> 2019-02-13 18:39:27,442 pointer device emulation using XTest
> 2019-02-13 18:39:27,865  OpenGL is supported on this display
> WARNING: no 'numpy' module, HyBi protocol will be slower
> 2019-02-13 18:39:27,903 serving html content from: /usr/share/xpra/www
> 2019-02-13 18:39:27,916 D-Bus notification forwarding is available
> 2019-02-13 18:39:27,954 Warning: webcam forwarding is disabled
> 2019-02-13 18:39:27,954  the virtual video directory '/sys/devices/virtual/video4linux' was not found
> 2019-02-13 18:39:27,954  make sure that the 'v4l2loopback' kernel module is installed and loaded
> 2019-02-13 18:39:27,954 found 0 virtual video devices for webcam forwarding
> 2019-02-13 18:39:28,072 xpra X11 version 2.4.3-r21370 64-bit
> 2019-02-13 18:39:28,073  uid=0 (root), gid=0 (root)
> 2019-02-13 18:39:28,073  running with pid 14663 on Linux Red Hat Enterprise Linux Server 7.6 Maipo
> 2019-02-13 18:39:28,073  connected to X11 display :0 with 24 bit colors
> 2019-02-13 18:39:28,163 xpra is ready.
> 2019-02-13 18:39:28,192 printer forwarding enabled using postscript and pdf
> 2019-02-13 18:39:28,202 1.0GB of system memory
> 
> 
> 
> 
> 
> Just the first bit of  Log file: "/tmp/Xorg.S14656.log" as referenced above
> [ 17503.988] 
> X.Org X Server 1.20.1
> X Protocol Version 11, Revision 0
> [ 17503.988] Build Operating System:  3.10.0-862.2.3.el7.x86_64 
> [ 17503.988] Current Operating System: Linux ip-172-31-45-17.us-east-2.compute.internal 3.10.0-957.5.1.el7.x86_64 #1 SMP Wed Dec 19 10:46:58 EST 2018 x86_
> 64
> [ 17503.988] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.10.0-957.5.1.el7.x86_64 root=UUID=88fd4d41-c180-4721-80c6-535249a4a2bb ro console=ttyS0,11520
> 0n8 console=tty0 net.ifnames=0 rd.blacklist=nouveau crashkernel=auto LANG=en_US.UTF-8
> [ 17503.988] Build Date: 13 December 2018  01:42:15PM
> [ 17503.988] Build ID: xorg-x11-server 1.20.1-5.2.el7_6 
> [ 17503.988] Current version of pixman: 0.34.0
> [ 17503.988]    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
>         to make sure that you have the latest version.
> [ 17503.988] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
>         (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
>         (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
> [ 17503.988] (++) Log file: "/tmp/Xorg.S14656.log", Time: Wed Feb 13 18:39:26 2019
> [ 17503.988] (++) Using config file: "/etc/xpra/xorg.conf"
> [ 17503.988] (EE) Unable to locate/open config directory: "/run/user/0/xpra/xorg.conf.d/14663"
> [ 17503.988] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
> [ 17503.997] (==) ServerLayout "dummy_layout"
> [ 17503.997] (**) |-->Screen "dummy_screen" (0)
> [ 17503.997] (**) |   |-->Monitor "dummy_monitor"
> [ 17504.000] (**) |   |-->Device "dummy_videocard"
> [ 17504.000] (**) Option "DontVTSwitch" "true"
> [ 17504.000] (**) Option "AllowMouseOpenFail" "true"
> [ 17504.000] (**) Option "AutoAddDevices" "false"
> [ 17504.000] (**) Option "AutoEnableDevices" "false"
> [ 17504.000] (**) Not automatically adding devices
> [ 17504.000] (**) Not automatically enabling devices
> [ 17504.000] (==) Automatically adding GPU devices
> [ 17504.000] (==) Automatically binding GPU devices
> [ 17504.000] (==) Max clients allowed: 256, resource mask: 0x1fffff
> [ 17504.000] (==) FontPath set to:
>         catalogue:/etc/X11/fontpath.d,
>         built-ins
> [ 17504.000] (==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
> [ 17504.000] (==) |-->Input Device "<default pointer>"
> [ 17504.000] (==) |-->Input Device "<default keyboard>"
> [ 17504.000] (==) The core pointer device wasn't specified explicitly in the layout.
>         Using the default mouse configuration.
> [ 17504.000] (==) The core keyboard device wasn't specified explicitly in the layout.
>         Using the default keyboard configuration.
> _______________________________________________
> shifter-users mailing list
> shifter-users at lists.devloop.org.uk
> http://lists.devloop.org.uk/mailman/listinfo/shifter-users
> 



More information about the shifter-users mailing list