[winswitch] Xpra not starting

Douglas Doole dougdoole at gmail.com
Wed Aug 2 16:48:57 BST 2017


I'm running xpra 1.0.6 on Ubuntu 14.04. It had been working fine, but
recently I've been unable to start the server.

I use "xpra start :10 --start-new-commands=yes" to start the server. My
:10.log file ends with:

Initializing built-in extension XFree86-DRI
Initializing built-in extension DRI2
Loading extension GLX
(EE)
Fatal server error:
(EE) xf86OpenConsole: Cannot open virtual console 8 (Permission denied)
(EE)
(EE)
Please consult the The X.Org Foundation support
at http://wiki.x.org
 for help.
(EE) Please also check the log file at "/home/ddoole/.xpra/Xorg-10.log" for
additional information.
(EE)
(EE) Server terminated with error (1). Closing log file.
display :10 failed:
could not connect to X server on display ':10' after 3 seconds
2017-08-02 08:30:13,194 killing xvfb with pid 168742
2017-08-02 08:30:13,194 failed to kill xvfb process with pid 168742:
2017-08-02 08:30:13,194  [Errno 3] No such process

The Xorg-10.log file ends with:

[1031398.386] (--) using VT number 8

[1031398.386] (WW) xf86OpenConsole: setpgid failed: Operation not permitted
[1031398.386] (WW) xf86OpenConsole: setsid failed: Operation not permitted
[1031398.386] (EE)
Fatal server error:
[1031398.386] (EE) xf86OpenConsole: Cannot open virtual console 8
(Permission denied)
[1031398.386] (EE)
[1031398.386] (EE)

I haven't made any system changes recently other than regular software
updates. Since this is a work machine, it is possible that a sys admin made
a configuration change without me being aware of it though.

I tried Googling the error message and found a couple suggestions for
updating Xwrapper.config and changing permissions on /dev/tty8, but those
didn't help.

Any ideas?


More information about the shifter-users mailing list