[winswitch] Xpra not starting

Antoine Martin antoine at nagafix.co.uk
Thu Aug 3 08:02:34 BST 2017


On 02/08/17 22:48, Douglas Doole via shifter-users wrote:
> I'm running xpra 1.0.6 on Ubuntu 14.04. It had been working fine, but
> recently I've been unable to start the server.
> 
> I use "xpra start :10 --start-new-commands=yes" to start the server. My
> :10.log file ends with:
(..)
> Fatal server error:
> (EE) xf86OpenConsole: Cannot open virtual console 8 (Permission denied)
(..)
> [1031398.386] (WW) xf86OpenConsole: setpgid failed: Operation not permitted
> [1031398.386] (WW) xf86OpenConsole: setsid failed: Operation not permitted
> [1031398.386] (EE)
> Fatal server error:
> [1031398.386] (EE) xf86OpenConsole: Cannot open virtual console 8
> (Permission denied)
(..)
> I haven't made any system changes recently other than regular software
> updates. Since this is a work machine, it is possible that a sys admin made
> a configuration change without me being aware of it though.
Looks like your installation is trying to use Xdummy instead of Xvfb,
but the default xpra 1.x on Ubuntu 14.04 should be using Xvfb.
Did you modify your system to try to switch to Xdummy?

You can verify the current xvfb settings with:
xpra showconfig | grep Xvfb

I've just tested a default installation and Xvfb started without problems.

> I tried Googling the error message and found a couple suggestions for
> updating Xwrapper.config and changing permissions on /dev/tty8, but those
> didn't help.
Make sure you revert those before trying something else.

Cheers
Antoine


> 
> Any ideas?
> _______________________________________________
> shifter-users mailing list
> shifter-users at lists.devloop.org.uk
> http://lists.devloop.org.uk/mailman/listinfo/shifter-users
> 



More information about the shifter-users mailing list